ÖNERİLER
Kaldığımız yerden devam edelim. Okuyan olursa belki diyerek.
Turkiye'de ciddi anlamda siyaset yapmayı hayal ediyorsanız güçlü STK'lar yanınızda olmalı. Bu olmuyor işte diyorsanız güçlü STK kuracaksınız her sahada. Çünkü STK'lar toplumun aynası görevini yerine getirir.
Mutlaka medyanız olmalıdır. Günlük haftalık aylık yayınlar ile kendinizi topluma anlatmanın en güzel yoludur. ( Ülkücüler bu yolu hiç sevmezler. Okuma kültürümüz negatif büyüyor onun için.)
Oluşacak yapı kimliğini açıkça ifade etmelidir. Yuvarlak ifadeler ile değil doğrudan doğruya kim olduğunu söylemeyen yapılar kısa sürede başarı sağlayabilir fakat uzun sürede çöküşü kaçınılmazdır.Kavramlara yüklenen anlamlar da bu noktada çok önemlidir. Kitleleri peşinden sürüklemek için kavramlar sizin için ne ifade ediyor?
Genç bir nüfusa sahip ülke olduğumuza göre genç bir yapılanma gereklidir. Gençlik konusunda somut düşünceleriniz nelerdir?
Ekonomiden kültüre kültürden eğitime eğitimden çevreye bakış acınız hangi gerçek verilere dayanıyor?
Ister siyasi oluşum ister sivil toplum örgütü olun bu ve benzeri sorulara samimi bir biçimde cevap verebiliyorsanız buyurun. Türk milliyetçiliği hareketini yeter ki sloganlara kürsülerden haykırmalara indirgemeyin. Yeter ki samimi olun.
Türkiye bir bunalım dönemi her alanda yaşıyor. En kötüsü de ahlakî bir yozlaşma ile karşı karşıyayız.
Din millet vatan bayrak ezan üzerinden siyaset pirim yapıyor. Fakat ahlak çöküyor. Bu çöküşün tek ilacı da eğitimdir. Milliyetçi bir eğitim sistemidir. Milliyetçi eğitim sistemi diye bir düşünceniz bir planınız yoksa boş yere kendinizi avutmayın.
Önce adalet sonra demokrasi ve insan hakları.
Türk milletini borçlandıran değil, gayri safi hasılayı yükseltmek için ortaya milliyetçi ekonomi sisteminiz nedir? Toplumun tamamına adaletli gelir dağıtımı yapmak sosyal devlet anlayışının temelidir. Sosyal devlet vatandaşına seçimden seçime paket dağıtmak değildir. Bugünkü anlayış budur. Tembel bir toplum oluşturuluyor bu anlayış ile. Sosyal devlet üretime katkı yapmak demektir. İşsizliği ortadan kaldırmak demektir.
Bizim düşüncemiz gelecek seçimler değil gelecek nesiller olmalıdır.
Bugünkü siyasi yapılarda bunlar var mı?
Elbette parti programlarında mevcuttur bunların bir çoğu. Fakat onlar sadece o programda yazılır onu da kendileri bile okumaz.
Ülkemiz bir yerel seçim yaşadı. Seçimlere giren bütün partiler yerel yönetim hariç her şeyi konuştular. Nedense plan proje pek yoktu genel başkanların ağzında. Yine saçma sapan heyttt huyttt. Yine sloganlar. Yine beylik laflar. Yine hamaset…
Siz onlar gibi olacaksanız neyiniz farklı o zaman?
Gelin günün şartlarına uygun bir program proje dahilinde vatandaşın anlayacağı dilden düşüncelerinizi ortya koyun ki biz de bilelim kim ne istiyor?
Muhabbetle kalın efendim.
Doğan Ay