By Barış Atagün on Çarşamba, 27 Ocak 2021
Category: Siyaset

Ümit Özdağ'ın İYİ Partiyi 2.MHP Yapma Hayali

Aylardır tüm enerjisini İYİ Parti aleyhinde propaganda yapmakla harcayan, yandaş kanalların gözbebeği haline gelen Ümit Özdağ, HaberTürk'te katıldığı Teke Tek programındaki açıklamalarıyla bir kez daha iyi bir siyasetçi olmadığını, istese de olamayacağını göstermiştir.

Programda İYİ Parti hakkındaki şu açıklaması bunun en büyük ispatıdır:

"Ben İYİ PARTİ'nin ne millet ittifakı ile ne de cumhur ittifakı ile seçime girmesi taraftarı değilim. Türk milliyetçiliği yükselen bir değer olup, İYİ PARTİ tek başına iktidar olmalıdır"

Bu fikir Ümit Özdağ'ın yeni savunduğu bir şey değildir. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde de ittifaka karşı olduğunu, seçimlere tek girilmesi gerektiğini savunmuştur.

Aslında Ümit Özdağ ile İYİ Parti arasındaki kopuşun önemli noktalarından biri de budur. Eğer 31 Mart seçimlerinde Millet ittifakı İstanbul ve Ankara'da kaybetseydi Ümit Özdağ her zamanki bilge havasıyla ''Ben ittifak yapmayalım demiştim değil mi? En azından şerefimizle kaybederdik'' diyecekti ve partide itibarı yükselecekti.

Ancak seçimlerde Millet ittifakı kazanınca Ümit Özdağ, İYİ Partideki bilge hoca ağırlığını kaybetmeye başladı. Kendisi de bu düşüşün farkında olduğu için geri çekilip tekrar ortaya çıkacağı zamanı bekledi.

İşte şu an Ümit Özdağ'ın kendini ortaya atması partide kaybettiği ağırlığını kazanma çabasıdır. İttifak yapmayalım dedi, ittifak yapıldı. Bir de üstüne büyük bir seçim zaferi gelince Ümit Özdağ geriye düştü.

Şimdi yine 2 sene önce yanlış olduğu ispatlanmış tezini tekrarlıyor. İttifak yapmayalım, seçime tek girelim…

Bu noktada biraz ara verip bir soru sormak istiyorum. Türkiye'de en son ne zaman bir siyasi parti tek başına %50 oy oranını geçmiştir biliyor musunuz?

Tam 67 yıl önce… 2 Mayıs 1954 tarihinde yapılan genel seçimlerde Demokrat Parti %58,4 oy aldı. O da iki partinin iktidar yarışı yaptığı bir seçimde…

Diğer bir ifadeyle Türkiye'de en son bir siyasi parti %50 oy aldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan 2,5 aylık bebekti.

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti için istediği şey 67 yıldır gerçekleşmeyen bir olaydır. Hem de sistem değişikliği olduğu halde… Hem de AKP nin bile tek başına iktidar olamayacağını bildiği için MHP ile ittifak yaptığı halde…

Bu yüzden Ümit Özdağ'dan istese de iyi bir siyasetçi olamaz. Çünkü Ümit Özdağ tam olarak romantik MHP li zihniyetinde bir siyasetçidir.

Türkiye'de ve Dünya siyasetinde şöyle bir durum vardır:

Toplumda büyük karşılık bulamayan marjinal, ideolojik partiler, iktidar olamayacaklarını bildikleri için bir STK gibi hareket ederler. Yani bu partiler için önemli olan siyasette kendi düşüncelerini, duruşunu ifade edip siyasi egolarını tatmin etmektir.

Türkiye'de bu karakterde olan partiler MHP, TKP, ÖDP ve diğer küçük sosyalist partilerdir.

Bu siyasi partiler için iktidar olmak hayal olduğu için ''Biz dava partisiyiz'' anlayışı vardır. Bir nevi köşede kalmış, yalnızlığın gururunu yaşarlar.

MHP bu duyguyu yıllarca yaşadı. Toplumda karşılık bulamadığını kabullenmek yerine ''Bizim için önemli olan iktidar olmak değil. Biz bir dava hareketiyiz'' diyerek bir çıkış yolu buldular. En önemlisi de buna kendilerini inandırdılar.

Sanki isteseler iktidar olacaklarmış gibi ''Bizim için iktidar olmak önemli değil, biz kendimizi ifade edelim. İktidar olmasakta olur'' dediler.

Ümit Özdağ tam olarak bu zihniyetin temsilcisidir.

Kaybedeceğimizi bile bile ittifak yapmayalım. Kaybederken Türk Milliyetçisi parti olarak kaybedelim..

Seçim kazanmasakta olur. Biz Türk Milliyetçisi parti olarak kalalım…

Tam bir MHPli düşüncesi… Yükselen Türk Milliyetçiliğiyle beraber iktidara tek başına yürümeliymiş

Bu ülkede Türk Milliyetçiliğinin yükseldiği en büyük matematiksel değer %17,98

Bu oy oranına da 1999 seçimlerinde Bahçeli ulaştı.Alpaslan Türkeş ise en fazla %8,18 oy aldı.

Ümit Özdağ'a sormak lazım. Türkiye'de Türk Milliyetçiliği ne zaman iktidar olacak kadar yükselen bir değer oldu?

Parlamenter sistemde bile gerçekleşmeyen bir durumun, iktidara gelebilmek için %50+1 oy almanın şart olduğu bir sistemde olacağını savunmak kendinizle ve toplumla dalga geçmektir.

Ayrıca hani İYİ Parti Ülkücü bir parti değil ülkücülerin de olduğu bir parti olacaktı?

Hani İYİ Parti halkı kucaklayan bir parti olacaktı?

Şimdi 2. MHP olmak için uğraşmak niye?

MHP, batılı anlamda Milliyetçi bir parti olmadığı halde toplumda karşılık bulamadı. Türkçülüğü İslamla sentezlediği halde %65lik sağ-muhafazakar seçmenden alabildiği oy oranı %10-15 arası

Artık gerçeği görün. Türkiye'de iktidar olmak için halkla diyalogunuz olacak. Halka dokunacaksınız. Halkın somut sorunlarına çözüm üreteceksiniz. İdeoloji odaklı değil çözüm odaklı bir parti olacaksınız.

Hayır ben dava adamıyım, ben oturduğum yerden büyük hayaller kurarım, bana sadece Türk Milliyetçisi parti yeter. İktidar olmasakta olur diyorsanız gideceğiniz yer MHP dir. Orada istediğiniz kadar siyasi egonuzu tatmin edebilirsiniz

BARIŞ ATAGÜN

Related Posts

Leave Comments