Bu galerideki resimler, 1880, 1890’lı yıllarda siyah beyaz çekilmiş ve sonradan photochrom tekniği ile renklendirilmiş kareler. Resimlerde o dönemin Beyazıt Camii, Eminönü Camii, III. Ahmet Çeşmesi, Galata Köprüsü, Eyüp Sultan Mezarlığı, Seraskerat Kapısı, Altın boynuz gibi mekanların ve o dönemin İstanbul insanının yaşamlarından manzaralar görebilirsiniz.
Mutfak her kültürün vaz geçilmez bir unsurudur.
Yüz yıllar öncesinden kalma mekanlarda, nesillerdir muhafaza edilen tariflere göre hazırlanmış, kralların, imparatorların yediği yemekleri nerelerde yiyebileceğinizi hiç merak ettiniz mi?
Bu albümde sizlere her şeyin korkunç bir hızla değiştiği günümüzde adeta zamana meydan okuyan lokantaları tanıtmak istiyoruz.
'İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı...' diye başlar Orhan Veli'nin meşhur şiiri.
Fotoğrafçılık sanatı ise Orhan Veli'nin dinlediklerini gösterebilmektir.
Gösterebilmek için görmek gerekir evvela.
Herkes bakar, ama fotoğrafçı görür.
Dünya devi Apple'in kuruluşundan beri teknoloji tarihine kattığı ürünlerin en önemlilerine tekrar göz atmaya ne dersiniz?
Aslında Oğuzhan Karaburgu 3-5 yıldır fotoğraf makinesini eline alamamış.
Ama baharın davetkar havasına karşı koyamayıp tekrar kamerasıyla yakaladığı karelerden oluşan enfes görüntüleri sizinle paylaşıyoruz.
Tamamen demirden imal edilip 1898 yılında Haliç kıyısına monte edilmişmiş olan ve bu mimari özelliğiyle dünyada tek olan Demir Kilise, yada gerçek adıyla Sveti Stefan Kilisesi İBB tarafından restore edildi ve 7 Ocak 2018 tarihinde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un da katıldığı törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Hoşgörü bizim geleneğimizde var" sloganıyla tekrar açıldı...
Game of Thrones'un Uluslararası Hukuk ve İnsanhakları açısından değerlendirmesi.
Her ne kadar Game of Thrones bir hayal ürünü pop kültürü TV dizisi olsa da, insan hakları ve uluslararası hukuk savaş durumunda bile dikkate alınması gereken bir konudur.