Devir kimin devri

DEVİR KİMİN DEVRİ?

Son zamanlarda ülke gündemi öyle hızlı değişiyor ya da değiştiriliyor ki daha birini anlamadan bir başkası patlıyor.
Sanki sihirli ve karanlık bir güç ülkenin kötü gündemini değiştiriyor.
Çok geriye gitmeden son bir iki ayda yaşananlara baktığımızda daha birinin hesabı sorulmadan bir başka kötülük açığa çıkıyor.
Memleket adeta; Mafyaların, çetelerin, torbacıların, gaspçıların, dolandırıcıların, seri katil ve sapıkların harman yerine dönmüş. Bizlerin ulaşamadığı yerlerde poz poz resimleri gururla çekilirken,
Onların sokaklarda işyerlerinde, evlerde hatta mezarlıklarda yarattığı korku yaşattığı vahşet ;
Hak, hukuk , adalet kavramlarının ve yasama, yürütme, yargı gibi anayasal kurumların varlığını tartışılır hale getirmiştir.
Biz bu kötücül gündemi sessizce korku ve kaygıyla izlerken,
Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik kurumları ve yükselen fiyatlarla en temel insan hakkı olan barınma, beslenme ve yaşama hakları yer ile yeksan olmuştur.
" Böylesine güzel bir gökyüzü altında bu kadar kötü insan nasıl yaşıyor" demişti Dostoyevski .
Ne yazık ki bu gökyüzü altında savaşlar yeterince can alıp can yakmıyormuş gibi, düşmana gerek kalmadan bu topraklar üzerinde yaşayan hırsları uğruna akılları yok olmuş vicdanları kurumuş kötülerin kadınlara, çocuklara, bebeklere, hayvanlara ve ülke barışana yönelik kötülükler adeta bir öncekini unutturmak istercesine zincirleme ülke gündemine oturuyor.
Narin çocuk, Sıla bebek, hayvan katliamı, yeni doğan çetesi vahşetini üstünü örtmek ve dikkatleri dağıtmak istercesine Meclis kürsüsünden şeytanın bile aklına gelmeyen akıllara durgunluk veren açıklamaya daha "ne oluyoruz ?" diyemeden başkentin ortasında TUSAŞ a yönelik terör saldırısı. Şehitler, yaralılar ,acılar.!!!!
Ardından dökülen timsah gözyaşlarını andırır açıklamalar!!!! Birden bir Roma atasözü geldi aklıma.. Ne demişti Romalılar" siyaset kuzuyu yemek için tilkiyle plan yapıp, kurtla birlikte öldürüp sonra çobanla yas tutma işidir."
Günümüze uyarlayanlar da, " devir tilki ile plan yapan, kurt ile avlanan, sonra oturup ,koyun ile yas tutanlar devri olmuş." diye söylemişler.
Yaşanan ve yaşatılan tüm kötülüklere söylenecek çok söz var da anneannemin sözünü tutup sekizini yuttum birini söyledim. Hani derlerya " Boğaz dokuz boğumdur sekizi yutmak biride söylemek içindir." Bend de öyle yaptım
Sema Aytaç
×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

OLACAK İŞ Mİ?
 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin