TARIM STRATEJİK BİR SİLAHTIR. EKMEKLİK BUĞDAYINI BİLE SATIN ALAN TÜRKİYE

"Petrolü kontrol edersen ulusları kontrol edersin, yiyeceği kontrol edersen insanları kontrol edersin." 

Bakanlar Kurulu buğday, arpa, mısır, pirinç canlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan ile dondurulmuş et ithalatında (satın alma) gümrük vergilerini 2018 sonuna kadar sıfırladı.

Tahıl ambarı olan Türkiye buğday, arpa, pirinç, fasulye, nohut ithal edecek yani satın alacak! Hububat olmazsa sapı samanı da olmaz..Bu nedenle samanıda satın alıyoruz..

Tarım alanlarımız yok oluyor. Bir santimetre toprak doğada 5 bin yılda oluşuyor. Durumun vehameti ortada. 1998' den beri kendi tohumlarımıza bile sahip çıkamıyoruz! Kânunen yasak.. Tohumu da İsrail'den satın alıyoruz. Hem de genetigiyle oynanmış yani GDO' lu.. Türk milleti gibi...

Türkiye uygulanan yanlış tarım politikaları sebebiyle yüzü aşkın ülkeden yüzlerce gıda ürünü satın alıyor. Bakan Tüfenkçi'ye göre "bu ithalata büyük bir servet ödüyoruz."

Uzmanlar, Türkiye'nin buğday üretimi kapasitesinin en az 50 milyon ton olduğunu ifade ediyor. Türkiye buğday ihracatı ile büyük bir servet elde edebilecekken, buğday satın alımına büyük paralar ödüyor...

Akp iktidara gelmeden önce 2001 yılında buğday ithalatına 50 milyon dolar ödenirken, rakam kat kat artarak neredeyse 2 milyar dolara yükseldi! 50 milyon dolar nerede, 2 milyar dolar nerede…

Atatürk Cumhuriyetin ilk yıllarında karasabanla ürettiği buğdayla, Osmanlı'dan kalan borçları ödedi. Bugün son model tarım makineleriyle üretim yapılmasına rağmen, buğday ithalatı cari açığımızın temel nedenlerinden biri!..

Türkiye dünyanın kendi kendine yeten yedi tarım ülkesinden biri iken uygulanan yanlış politikalar sebebiyle neredeyse bütün ürünlerini dışarıdan ithal eder bir hale gelmiştir. Tarım ürünlerinde, gıdada artık dışa bağımlı bir ülkeyiz.

"Tarım ürünlerinde bağımlılık tehlikelerin ve tehditlerin de habercisi. Dışa bağımlı bir tarım politikasının uygulandığı ülkelerde, en ufak bir kriz olduğunda ciddi besin sıkıntısının ortaya çıkması kaçınılmazdır." Katar misali..

Katar petrol zengini, ama uygulanan ambargo sebebiyle yiyecek derdine düştü.Parası olsa bile yiyecek gıda bulamadıktan sonra.. Tarım konusu stratejik öneme sahip bir konudur. Bakan Zeybekci, Katar'a 71 uçakla 5 bin ton gıda yardımı gönderildiğini açıkladı. Beyler; satın aldığımız gıdaları Katar'a göndererek ambargoyu delmek yerine ürettiğimiz ürünleri göndererek delmeyi tercih ederdim.

Abd, Dünya tarım ihracatındaki payını yüzde 2,5'lardan yüzde 80'lerin üzerine taşıdı. Dışişleri eski Bakanı Kissenger, "Arapların petrol silahı varsa, bizim de tahıl silahımız var. Petrolsüz yaşanabilir, ama tahılsız asla…" diyor. Ve ilave ediyor. "Petrolü kontrol edersen ulusları kontrol edersin, yiyeceği kontrol edersen insanları kontrol edersin." 

"Abd başta olmak üzere pek çok gelişmiş ülke yüksek meblağlarda tarımı destekleme fonları ayırırken, üretilen tarım ürünlerinin tamamı da devlet koruması altında." Yüzölçümü Konya'dan biraz daha büyük olan Hollanda tarım ürünü ihracatında rekor kırıyor. İspanya Türkiye kadar sulak bir ülke olmamasına rağmen her yıl Türkiye' nin 10 katı pirinç üretiyor!

Gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkeleri tam bağımlı hale getirebilmek için kullandığı silahlardan biri de tarımdır. Akp Hükümetlerini bilhasa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarını kutluyoruz. Türkiye' yi tam bağımlı hale getirebildikleri için..

Türkiye'nin 2002 yılında 130 milyar dolar olan brüt dış borcu, 30 Haziran 2017 tarihi itibarıyla 811,8 milyar TL olmuş. 15 yılda tam 6.3 kat artmış! Ekmeklik buğdayını, bakliyatını, etini dahi dışarıdan alan ülkenin hazin sonu!!!


Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu 

Telif Hakkı

© Sevginaz Hamevioğlu @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

LİG YENI BAŞLIYOR
Yeniden Doğuş: Meral Akşener ve Karşı Cephe

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin